Σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και διάδοση του AIDS συνδέονται άμεσα

H UNICEF πιστεύει ότι υπάρχει σαφής σχέση ανάμεσα στην εξάπλωση του AIDS και στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής επιτροπής του οργανισμού, όπου επισημαίνεται ότι ένα εκατομμύριο παιδιά στον κόσμο εξαναγκάζονται να μπουν στα κυκλώματα της πορνείας.

Η γενική διευθύντρια της UNICEF κ. Κάρολ Μπέλαμι, εντοπίζει τις αιτίες αυτής της σχέσης στους μύθους που υπάρχουν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των σεξουαλικών σχέσεων με μικρά κορίτσια και στο ό,τι θεωρείται δείγμα μεγάλης αρρενωπότητας η βίαιη σεξουαλική συμπεριφορά προς τις γυναίκες και τα κορίτσια

Τρεις εβδομάδες πριν από το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, που θα διεξαχθεί στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας από τις 17 έως της 20 Δεκεμβρίου, η UNICEF ζητάει να ληφθούν πρωτοβουλίες εναντίον αυτής της σεξουαλικής συμπεριφοράς και να γίνουν τα πρώτα βήματα ώστε να προστατεύονται τα παιδιά από την πορνεία.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της UNICEF επισημαίνεται ότι τεράστιος αριθμός παιδιών στην ανατολική Ευρώπη είναι παγιδευμένα στη φτώχεια και ένας εξίσου μεγάλος αριθμός παιδιών στις χώρες αυτές έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, το ένα έκτο των 108 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 18 χρόνων σε όλον τον κόσμο ζουν με 2,15 δολάρια την ημέρα. Η χειρότερη κατάσταση παρατηρείται στην Αρμενία, το Μόλδοβα, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Σχετικά με τα εγκαταλειμμένα παιδιά ή με εκείνα που δίνονται για υιοθεσία, η UNICEF επισημαίνει ότι τα ποσοστά τους αυξάνονται κυρίως σε χώρες που η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Λευκορωσίας, όπου το ποσοστό υιοθεσιών αυξήθηκε κατά 160% την τελευταία δεκαετία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση