Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η δουλειά βλάπτει την υγεία τους

Πολλοί ασθενείς, που αναζητούν ιατρική βοήθεια για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θεωρούν ότι η εργασία τους αποτελεί την κύρια ή μία από τις κύριες αιτίες της κατάστασής τους, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Αντζελες.

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τέτοιου είδους δικαιολογημένα παράπονα έχουν όσοι εργάζονται σε κατ’ εξοχήν βαριά επαγγέλματα, όπως για παράδειγμα οι ανθρακωρύχοι.

Τα αποτελέσματα όμως της έρευνας έδειξαν ότι ανάλογες αιτιάσεις εκφράζονται και από υπάλληλους, δάσκαλους και προπονητές, γεγονός που καθιστά αναγκαίο να διερευνηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι συνθήκες εργασίας, πιο ελαφρών θεωρητικά επαγγελμάτων.

Το 40% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα θεωρούσε ως κύριο αίτιο της κατάστασης του το επάγγελμά του, ενώ το 70% πίστευε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον της εργασίας του και το εργασιακό στρες, επιδείνωσαν την κατάστασή του.

Οι άνδρες ήταν πιο σίγουροι για τις αρνητικές επιπτώσεις της δουλειάς τους στην υγεία τους, σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ το 13% των συμμετεχόντων στην έρευνα άλλαξε επάγγελμα για λόγους υγείας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μικρές φαινομενικά αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση μίας καρέκλας με μία που προσφέρει καλύτερη στήριξη, μπορεί να έχουν θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην υγεία, όσο και στην ψυχολογία του εργαζόμενου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση