Συνεχίζεται η απεργία του ΙΚΑ. Νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα

Για την επόμενη εβδομάδα παραπέμπεται η λύση του προβλήματος των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους παρά την πολύωρη συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ.Ρέππα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των απεργών γιατρών του Ιδρύματος Ε.Αθανασόπουλος, ανέφερε ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ότι οι απεργοί εξέθεσαν τα αιτήματά τους αναλυτικά στον υπουργό, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Τιμούμε τους γιατρούς του ΙΚΑ, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας ωστόσο ότι κατά την απεργία τους υπάρχει ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Ιδρύματος. Συμφωνούμε με τα μείζονα θέματα που θέτουν για το μέλλον της υγείας, είπε ο υπουργός Εργασίας, δεν συμφωνούμε όμως με τις οικονομικές τους διεκδικήσεις.

Ως προς την ουσία – πρόσθεσε – όλα θα αντιμετωπιστούν όταν δρομολογηθεί συνολικά η ένταξη των γιατρών του ΙΚΑ στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα δώσουμε συνέχεια στο διάλογο, υπογράμμισε ο υπουργός, δεν επιδιώκουμε τη ρήξη με τους απεργούς γι’αυτό και δεν προσφύγαμε στα δικαστήρια αν και υπάρχει πραγματική πίεση από την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητεί λύση που θα ικανοποιεί τα αιτήματα των απεργών γιατρών, εντάσσοντάς τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αν και υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στη μορφή μονιμοποίησής τους που παρουσιάζει δυσκολίες λόγω συνταγματικών δεσμεύσεων.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς στο διάστημα που απεργούν οι γιατροί του Ιδρύματος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΚΑ κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσκομίσουν στη συνέχεια την απόδειξη πληρωμής στις υπηρεσίες του Ιδρύματος, για να πάρουν την αντίστοιχη δαπάνη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση