Το επάγγελμα σχετίζεται με την υπογονιμότητα στους άνδρες

Η ανδρική υπογονιμότητα πιθανόν να σχετίζεται με επαγγέλματα όπως αυτά του μηχανικού, του οικονομικού αναλυτή και του δασκάλου, σύμφωνα με έρευνα του εθνικού πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, που δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Προκειμένου να εξετάσουν αν το επάγγελμα παίζει κάποιο ρόλο στην ανδρική υπογονιμότητα, οι επιστήμονες μελέτησαν 640 άνδρες, οι οποίοι μαζί με τις συζύγους τους επισκέπτονταν μία κλινική υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Στους άνδρες αυτούς οι επιστήμονες αναγνώρισαν 218 άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας χωρίς γνωστή αιτιολογία και τους σύγκριναν με 227 άνδρες των οποίων οι γυναίκες κατάφεραν να συλλάβουν, κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ολοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το επάγγελμά τους, το κάπνισμα, τις συνήθειές τους, αλλά και την έκθεσή τους σε χημικά τα οποία είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δάσκαλοι είχαν οκτώ φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας και οι οικονομικοί αναλυτές πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους άνδρες.

Οι μηχανικοί και τα στελέχη εταιριών είχαν σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα να έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας, ενώ όσοι εργάζονταν στην παροχή υπηρεσιών ή ήταν υπάλληλοι είχαν τη μικρότερη πιθανότητα να έχουν πρόβλημα.

Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το ψυχολογικό στρες, οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις και πιθανόν η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία να συμβάλουν στο πρόβλημα της υπογονιμότητας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση