Παπαδόπουλος: Οχι στην κλωνοποίηση, προς το παρόν

Μακρυνό μοιάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής της κλωνοποίησης για οποιοδήποτε σκοπό στη χώρα μας, καθώς, οπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, η Ελλάδα έχει υπογράψει σύμβαση που τη δεσμεύει να μήν λαμβάνει μέρος σε τέτοια προγράμματα κλωνοποίησης.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Παπαδόπουλος με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλο, καθώς το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων εστιάστηκε στο θέμα της κλωνοποίησης.

Παρά την αρχική δέσμευση της χώρας μας στη μή συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα κλωνοποίησης κυττάρων με σκοπό τη δημιουργία εμβρύου λίγων ημερών ακόμη και για θεραπευτικούς σκοπούς, ο υπουργός Υγείας οταν ρωτήθηκε αν αρχίσουν να εφαρμόζονται τέτοια προγράμματα στην υπόλοιπη Ευρώπη που έχουν ως στόχο όχι να κλωνοποιήσουν ανθρώπους και να φτιάξουν πανομοιότυπους, αλλά να χρησιμοποιήσουν για θεραπευτικούς λόγους την κλωνοποίηση, απάντησε οτι είναι λογικό η επιστήμη να εξελίσσεται και είναι κάτι το οποίο θα εξετάσουν αρμόδιες επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί και στη χώρα μας.

Το σημαντικό τονισε ο κ. Παπαδοπουλος είναι πως πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια της έρευνας ώστε να μήν φθάσουμε σε ακρότητες.

Ο υπουργός Υγείας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ του ανέλυσε όλες τις πτυχές της μεταρρύθμισης καθώς και τα σχέδιά του για το μέλλον και του εξήγησε πώς θα λειτουργούν πλέον τα εξωτερικά ιατρεία, τα απογευματινά ιατρεία, τί αλλάζει στα δημόσια νοσοκομεία και πώς οι εργαζόμενοι πλέον θα κληθούν να επιδείξουν και τον ανθρωπιστικό τους ρόλο στους χώρους υγείας αρχίζοντας πρώτα απο όλα απο τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση