Εγκεφαλικό απόστημα μετά από tongue piercing

Περίπτωση ασθενούς με εγκεφαλικό απόστημα που είχε σαν αίτία την τοποθέτηση σκουλαρικιού στη γλώσσα (tongue piercing), παρουσίασαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γέιλ, κατά την διάρκεια των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων.

Πρόκειται για την περίπτωση μίας κοπέλας 22 χρονών, η οποία 2 μέρες μετά την τοποθέτηση του σκουλαρικιού, παρουσίασε έντονο οίδημα με παρουσία πύου στην περιοχή γύρω από την πληγή. Η ασθενής αναγκάστηκε να βγάλει το σκουλαρίκι και τα συμπτώματα υποχώρησαν.

Μετά από τέσσερις όμως εβδομάδες, εμφάνισε πονοκεφάλους, πυρετό, έντονη ναυτία, ζαλάδα και εμετούς. Η ασθενής δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν ήταν φορέας του AIDS.

Η μαγνητική τομογραφία έδειξε την ύπαρξη εγκεφαλικού αποστήματος, το οποίο, όπως αποδείχτηκε μετά την εγχείρηση, οφείλετο σε μόλυνση από μικρόβια που ευδοκιμούν στην πέτρα που σχηματίζεται πάνω στα δόντια στην στοματική κοιλότητα. Στην ασθενή χορηγήθηκε αντιβίωση για 6 εβδομάδες και τελικά η υγεία της αποκαταστάθηκε.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές τα περιστατικά αυτά, αν και σπάνια, πρέπει να δημοσιοποιούνται, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το piercing, όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, καθώς είναι πλέον μία διαδεδομένη συνήθεια διεθνώς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση