Καμιά ανησυχία για όσους έπαιρναν Τ4 δήλωσε ο καθηγητής Σ. Ράπτης

Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο Τ4, ακόμη και αν είχε μειωμένη αποτελεσματικότητα. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής Παθολογίας κ. Σ. Ράπτης, με αφορμή την απόσυρση του φαρμάκου από την αγορά μετά από απόφαση του ΕΟΦ.

Ο κ. Ράπτης διευκρίνισε ότι η χρήση του φαρμάκου ακόμη και αν αυτό δεν ήταν 100% αποτελεσματικό, για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη ρύθμιση του θυρεοειδούς, όχι όμως ικανό να απειλήσει τη ζωή του ασθενή.

Ο κ. Ράπτης συνέστησε στους ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο να απευθυνθούν στο γιατρό τους ώστε να τους υποδείξει ένα άλλο υποκατάστατό του. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σχετική έλλειψη των υποκατάστατων αυτών στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Ράπτης, το Τ4 ήταν το πιο διαδεδομένο σκεύασμα που έπαιρναν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς για να ρυθμίσουν το θυρεοειδή τους.

Οπως εξήγησε, στους εργαστηριακούς ελέγχους που έγιναν από τους ειδικούς απεδείχθη ότι η περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας του φαρμάκου σε κάθε χάπι ήταν μεν αυτή που αναγραφόταν στη συνταγή, αλλά η αλλαγή του τρόπου παρασκευής του, η οποία έγινε πριν από λίγους μήνες, πιθανώς εξηγεί την μειωμένη αποτελεσματικότητα του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση