Διαστάσεις επιδημίας οι πνευμονικές παθήσεις στη Βρετανία

Αν και οι πνευμονικές παθήσεις, από το άσθμα έως και τον καρκίνο του πνεύμονα, αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στη Μ. Βρετανία, οι υπηρεσίες Υγείας της χώρας δε φαίνεται να το λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τους, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό British Thoracic Society (BTS).

Οι ειδικοί μάλιστα πιστεύουν, ότι αν δεν ληφθούν μέτρα η επίπτωση των νόσων αυτών συνεχώς θα αυξάνεται, ενώ είναι ήδη από τις υψηλότερες μεταξύ των κρατών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του άρθρου οι παθήσεις του πνεύμονα αποτελούν την πιο συχνή αιτία χρόνιας νόσησης μεταξύ των παιδιών και το κύριο αίτιο επείγουσας εισαγωγής σε κάποιο νοσοκομείο, ή επίσκεψης στον οικογενειακό γιατρό. Το κόστος αντιμετώπισής τους για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν για να αντιμετωπισθεί αυτή η “επιδημία” όπως την χαρακτηρίζουν, η πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα στρατηγική της σε αυτό τον τομέα, και να λάβει συστηματικά μέτρα, ανάλογα με αυτά που έχουν παρθεί για την αντιμετώπισή των καρδιακών παθήσεων ή του καρκίνου.

Επιπλέον πρέπει να καθοριστούν πρωτοκόλλα θεραπείας για κάθε μία από τις νόσους αυτές τα οποία θα εφαρμόζονται από όλους τους γιατρούς σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση