Λιποδιάλυση με υπέρηχους

Μία νέα μέθοδος εναλλακτική της λιποαναρρόφησης, που χρησιμοποιεί υπέρηχους, θα μπορούσε να βοηθήσει όσους έχουν πρόβλημα τοπικού πάχους, να απαλλαγούν από αυτό, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε επέμβαση, σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες από το ιατρικό κέντρο Sheba στο Τελ Αβίβ.

Η συσκευή η οποία εκπέμπει υπέρηχους, δρα εξωτερικά και έχει τη δυνατότητα να προκαλεί διάσπαση των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα να απελευθερώνουν το λίπος που εσωκλείουν. Αυτό στη συνέχεια απορροφάται μέσα στις επόμενες εβδομάδες και απομακρύνεται.

Είναι γνωστό ότι οι υπέρηχοι έχουν την ιδιότητα να διασπούν τα λιποκύτταρα και γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται και σε μερικές περιπτώσεις λιποαναρρόφησης για τη διευκόλυνση της αναρρόφησης του.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δε χρειάζεται ούτε δίαιτα, για να αποδώσει η μέθοδος. Μπορεί βέβαια η μέθοδος να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο η λιποαναρρόφηση και να απομακρύνεται λιγότερο λίπος, αλλά αποτελεί αναίμακτη διαδικασία που μπορεί να επαναληφθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Δοκιμές δεν έχουν γίνει σε ανθρώπους, παρά μόνο σε πειραματόζωα και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με τη μέθοδο αυτή το λίπος απομακρύνεται μέσα σε τρεις εβδομάδες από την εφαρμογή, κάτι ανάλογο με την απομάκρυνση του αιματώματος που προκαλεί ένα χτύπημα.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση