Δύο εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο από ακατάλληλες τουαλέτες

Οι βρώμικες, με κακές συνθήκες υγιεινής και με ακατάλληλες αποχετεύσεις, τουαλέτες συμβάλλουν στη μετάδοση ασθενειών, αυξάνουν το κόστος υγειονομικής περίθαλψης και προκαλούν το θάνατο τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Πρώτο Διεθνές συνέδριο Τουαλετών που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.

Η εκτελούσα χρέη υπουργού Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης κ. Λιμ Σουί Σέι κήρυξε την έναρξη του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, τονίζοντας ότι το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους υγιεινής και το 80% του ποσοστού αυτού διαβιεί στην Ασία.

Οπως τόνισε η κ. Λιμ με την πληθυσμιακή αύξηση και την αστικοποίηση, η δημιουργία κατάλληλων και άρτια εξοπλισμένων χώρων υγιεινής καθίσταται πιεστικότερη από ποτέ.

Η απώλεια ανθρωπίνων ζωών οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω των κακών αποχετευτικών δικτύων κυρίως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 χρόνων.

Τέλος η κ. Λιμ υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό εκτός από τις τεχνολογικές βελτιώσεις στις δημόσιες τουαλέτες, να αλλάξει και η νοοτροπία του κοινού για μια ορθολογικότερη χρήση των χώρων αυτών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση