Παράγοντες πρόωρης γήρανσης που βρίσκονται στο αίμα

Η πρόωρη γήρανση, η οποία κάνει πολλούς ανθρώπους να φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία, πιθανόν να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από κάποιες κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, οι οποίοι βρίσκονται στο αίμα, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων από το Imperial College του Λονδίνου.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αιμοσφαιρίνης στους άνδρες πιθανόν να σχετίζονται με τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Postgraduate Medical Journal.

Αντίστοιχα στις γυναίκες, τα χαμηλά επίπεδα χολερυθρίνης και τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών στο αίμα σχετίστηκαν με σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι παράγοντες αυτοί πιθανόν να σχετίζονται με την καταστροφή πολύ μικρών αγγείων του δέρματος, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο γερασμένο.

Στην έρευνα που έγινε συμμετείχαν 447 δημόσιοι υπάλληλοι, ηλικίας 38 έως 57 ετών. Ενας γιατρός και δύο νοσοκόμες έπρεπε να μαντέψουν την ηλικία των συμμετεχόντων. Αν και δεν υπήρχε σημαντική απόκλιση της εκτίμησης από την πραγματική ηλικία, οι άνδρες φαίνονταν κατά μέσο όρο 4 μήνες μεγαλύτεροι και οι γυναίκες έξι μήνες μικρότερες από την πραγματική τους ηλικία.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση