Ορκίστηκαν οι πρώτοι διοικητές μάναντζερ των νοσοκομείων της Αττικής

Συμβόλαια αποδοτικότητας κλήθηκαν να υπογράψουν στο υπουργείο Υγείας οι πρώτοι διοικητές μάναντζερ για τα νοσοκομεία της Αττικής, οι οποίοι ορκίστηκαν και αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα στα μεγάλα νοσοκομεία που θα έχει υπό την εποπτεία του το Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας της Αττικής.

Ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος τόνισε στους νέους μάναντζερ ότι η ορκωμοσία τους προαπαιτεί ένα τεράστιο όγκο δουλειάς και τους εξήγησε πως κατανοεί ότι δεν είναι ούτε μεσσίες, ούτε μάγοι, ούτε θαυματοποιοί.

Τόνισε ωστόσο, ότι περιμένει πολύ σύντομα να φανούν τα πρώτα σημάδια της βελτίωσης στα δημόσια νοσοκομεία και τους κάλεσε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το ωράριό τους είναι…ελεύθερο ή κατά μια καλύτερη διατύπωση 24ωρης διάρκειας, όσο δηλαδή θα λειτουργούν πλέον και τα νοσοκομεία και συμπλήρωσε “…ούτε να το σκεφθεί κανείς από εσάς ότι μπήκε στο σύστημα για να “αράξει” ότι θα πηγαίνει στο γραφείο του στις 10, θα πίνει τον καφέ του έως τις 11 και θα κάνει τα τηλέφωνά του μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όπου και θα φεύγει”.

Παρότι σε όλα είμαι αυστηρός, τόνισε ο υπουργός Υγείας σ’ αυτού του είδους τις παρεκτροπές θα είμαι αμείλικτος και τους κάλεσε από αύριο κιόλας να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα βασικά προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων και να βελτιώσουν αυτό που οι πολίτες ονομάζουν καθημερινότητα, τις άσχημες συνθήκες νοσηλείας δηλαδή, να βελτιώσουν την καθαριότητα και την ασφάλεια, να παρακολουθείται αν τηρείται το ωράριο αλλά και το επισκεπτήριο και να απαγορεύσουν το κάπνισμα.

Ο υπουργός Υγείας αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στις αρμοδιότητες των νέων μάναντζερ στα δημόσια νοσοκομεία τους κάλεσε να συνεργαστούν σε μια συναρπαστική όπως είπε προσπάθεια για ένα πραγματικά δημόσιο και αποτελεσματικό σύστημα Υγείας.

Εχουμε όλοι την υποχρέωση και εμείς και εσείς να δικαιώσουμε τις μεγάλες αυτές προσδοκίες των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση