Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμφυτεύματα στήθους

Νέα, πιο αυστηρά μέτρα για τα εμφυτεύματα στήθους, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη, απόφαση που έρχεται να δικαιώσει τις γυναίκες στην Ευρώπη που έχουν ήδη κάνει την προσθετική επέμβαση και τώρα αγωνίζονται ώστε να μην υπάρχουν άλλες γυναίκες που θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.

Με τις νέες αυτές συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν επέμβαση για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, θα είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένες για τους κινδύνους και τις παρενέργειες μίας τέτοιας επέμβασης.

Οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανεξάρτητη προεγχειριτική ενημέρωση και παροχή συμβουλής από χειρουργούς και γυναίκες που ήδη έχουν κάνει την επέμβαση, για τους πιθανούς μακροπρόθεσμους κινδύνους, την πιθανότητα αντικατάστασης και τις παρενέγειες των εμφυτευμάτων.

Παράλληλα συστήνει να θεσπιστούν “εθνικά μητρώα εμφυτεύσεων μαστού” για κάθε επέμβαση που θα γίνεται στις 15 χώρες μέλη της Ενωσης, με παράλληλο έλεγχο και παρακολούθηση όλων των επεμβάσεων. Τέλος υπάρχει σύσταση για τη θέσπιση κατώτατου όριου ηλικίας για επέμβαση για λόγους αισθητικής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί όλα τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν τα νέα αυτά μέτρα, ώστε όλες οι γυναίκες που προτίθενται να κάνουν εμφύτευση, να ενημερώνονται πλήρως για όλους τους πιθανούς κινδύνους αλλά και τις πιθανότυτες ανάγκης αντικατάστασης των εμφυτευμάτων μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, πριν πα΄ρουν την απόφαση να κάνουν την επέμβαση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση