Νέο φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ενα νέο φάρμακο για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενήλικων ασθενών που δεν ανταποκρίνονται στα άλλα φάρμακα, ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, (Food and Drug Administration – FDA). Το φάρμακο κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Kineret και αναμένεται να βρίσκεται στα φαρμακεία των ΗΠΑ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Kineret, είναι ο πρώτος άμεσος και επιλεκτικός αναστολέας της πρωτεΐνης Ιντερλευκίνη-1, που εγκρίνεται στις ΗΠΑ. Το φάρμακο, που θα κυκλοφορήσει σε ενέσιμη μορφή, δρα αναστέλλοντας τις φλεγμονές που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η έγκριση του Kineret που θα κυκλοφορήσει από τη φαρμακοβιομηχανία Amgen, με έδρα την Καλιφόρνια, βασίστηκε σε κλινικές δοκιμές σε 2.932 ασθενείς, οι οποίες έδειξαν ότι το 38% των ασθενών σημείωσαν 20% βελτίωση, μετά από 6 μήνες σύμφωνα με τα κριτήρια του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας. Ενα 22% των ασθενών που τους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο (placebo), σημείωσαν αντίστοιχη βελτίωση.

Οι πιο κοινές παρενέργειες του νέου φαρμάκου συμπεριλαμβάνουν ήπια αντίδραση στην περιοχή της χορήγησης (ένεσης), που συνδυάζεται με κοκκίνισμα, οίδημα και πόνο. Η εταιρία επίσης δήλωσε ότι υπάρχει και ένας μικρός κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν το φάρμακο μετά τη αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση