Εξι χιλιάδες κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου το χρόνο

Εξι χιλιάδες κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου το χρόνοΣτην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο περισσότερα από 6.000 περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ ηλικίες υψηλού κινδύνου θεωρούνται αυτές των 65-74 ετών, στις οποίες η νόσος εκδηλώνεται με 10 φορές μεγαλύτερη συχνότητα, απ’ ό,τι στις ηλικίες 35-44 ετών. Μεταξύ οικογενειών πασχόντων η πιθανότητα ανάπτυξης αυτής της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου είναι 3-7 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Σε ημερίδα της η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντέρου-Πρωκτού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση της νόσου, καθώς επίσης και σε πιο εξειδικευμένα θέματα όπως ο καρκίνος του πρωκτού, οι όλο και συχνότερα παρατηρούμενες πυελοπερινεΐκές σπλαχνικές-δερματικές επικοινωνίες και στη συμμετοχή του παχέος εντέρου στην οξεία κοιλία.

Η ημερίδα αυτή συνιστά την πρώτη επιστημονική εκδήλωση της νεοσύστατης εταιρείας χειρουργικής παχέος εντέρου-πρωκτού και φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία σειράς εκδηλώσεων σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται είναι τόσο ευρύ και γρήγορα εξελισσόμενο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέος εντέρου και ιδιαίτερα του καρκίνου, ως συνέπεια του προβληματισμού των εξειδικευμένων στις παθήσεις αυτές γιατρών, όπως χειρουργών, γαστρεντερολόγων, αλλά και παθολογοανατόμων, ακτινολόγων, ακτινοθεραπευτών και χημειοθεραπευτών στην προσπάθειά τους για καλύτερα διαγνωστικά και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Σ’ αυτό συμβάλλει η μεγάλη ευαισθησία για έρευνα, που παρατηρείται σε επιστημονικές ομάδες και ιδιαίτερα στην επαρχία και η οποία συνεπικουρείται από τη μεγίστη προσφορά της τεχνολογίας τόσο σε διαγνωστικά μέσα, όσο και σε θεραπευτικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση