Εφηβες: Ανεπίθυμητες εγκυμοσύνες λόγω ψυχολογικών προβλημάτων

Τα έφηβα κορίτσια τα οποία έχουν ψυχολογικά προβλήματα κινδυνεύουν δύο φορές περισσότερο από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, λόγω του ότι δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να διαπραγματεύνονται ασφαλές σεξ, με τον ερωτικό τους σύντροφο.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ, μελέτησαν 522 έφηβα κορίτσια ηλικίας 14 έως 18 ετών από τις νοτιοανατολικές πολιτείες, για μία περίοδο έξι μηνών.

Η ψυχολογική κατάσταση των κοριτσιών εξετάστηκε στην αρχή και στο τέλος της εξάμηνης περιόδου. Στο τέλος του εξάμηνου έγιναν επίσης εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και για εγκυμοσύνη.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι σχεδόν τα μισά κορίτσια υπέφεραν από ψυχολογικά προβλήματα της εφηβείας και στο τέλος της εξάμηνης περιόδου, το 11% των κοριτσιών αυτών είχαν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το αντίστοιχο ποσοστό στα κορίτισα που δεν παρουσίαζαν ψυχολογικά προβλήματα ήταν 6%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κορίτσια τα οποία παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα τείνουν να παρουσιάζουν επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με την έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Pediatrics.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση