Τα παιδιά δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά

Τα παιδιά καταναλώνουν μόλις το ένα τρίτο των φρούτων και των λαχανικών που θα έπρεπε σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης και του Cancer Research Campaign, όπως προκύπτει από πρόσφατη σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε από το Cancer Research Campaign στη Μεγάλη Βρετανία.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκασν βρέθηκε ότι σχεδόν 200.000 παιδιά, ηλικίας 11-16 ετών, από την Αγγλία και την Ουαλία δεν κατανάλωσαν καθόλου φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών.

Επιπλέον βρέθηκε ότι η μέση εβδομαδιαία κατανάλωση φρούτων και
λαχανικών των παιδιών δεν ξεπερνούσε τις 13 μερίδες, όταν η προτεινόμενη κατανάλωση είναι 35 μερίδες την εβδομάδα.

Ο υπεύθυνος του Cancer Research Campaign, για ενημέρωση στα θέματα καρκίνου, Dr Lesley Walker, δήλωσε ότι “είναι γνωστό σε όλους ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ενθαρρύνεις παιδιά να καταναλώσουν φρούτα και λαχανικά, αλλά τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά”

Η κυβέρνηση της χώρας πρόσφατα εισήγαγε ένα νέο πρόγραμμα, στο οποίο γίνεται δωρεάν διάθεση φρούτων σε 80.000 παιδιά σε περισσότερα από 500 δημοτικά σχολεία.

Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι οι καλές διατροφικές συνήθειες μπορούν να μειώσουν τους θανάτους από καρκίνο κατά το ένα τρίτο. Και ενώ ο καρκίνος αφορά κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να υιοθετούνται σωστές διατροφικές συνήθειες από την παιδική ηλικία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση