Προγράμματα εμβολιασμών από την UNICEF στο Αφγανιστάν

Εκτεταμένοι εμβολιασμοί ξεκινούν στο Αφγανιστάν από τον Π.Ο.Υ. και την UNICEF, καθώς τις επόμενες μέρες περισσότεροι από 40.000 Αφγανοί εθελοντές και υγειονομικό προσωπικό σε ολόκληρη την ασιατική χώρα θα εμβολιάσουν κατά της πολιομυελίτιδας και θα παράσχουν βιταμίνη Α σε 5,4 εκατομμύρια παιδιά.

Η UNICEF έχει αποστείλει ήδη 5.000.000 δόσεις εμβολίων πολιομυελίτιδας και 5.000.000 δόσεις βιταμίνης Α για να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες Εθνικές Ημέρες Εμβολιασμού στο Αφγανιστάν.

Αυτό δεν γίνεται σε καμία περίπτωση εις βάρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία έχει στόχο μεταξύ άλλων και την προστασία των παιδιών από τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον υποσιτισμό και τις ασθένειες, τονίζεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με τη UNICEF.

Το Αφγανιστάν είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες δεν έχει εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα. Εξάλλου, με δεδομένη την εύθραυστη κατάσταση της υγείας των παιδιών στο Αφγανιστάν, η εκστρατεία αυτή θα σώσει τη ζωή τουλάχιστον 45.000 παιδιών, αφού μια σταγόνα βιταμίνης Α μειώνει στο μισό τις πιθανότητες να πεθάνει ένα παιδί από ιλαρά – που ευθύνεται για το 24% των θανάτων των παιδιών κάθε χρόνο στη χώρα αυτή.

Τα 22 χρόνια των συνεχών ένοπλων συρράξεων, τα τέσσερα χρόνια ξηρασίας, η κατεστραμμένη υποδομή της χώρας και οι αυξανόμενες σήμερα μετακινήσεις πληθυσμών έχουν ως αποτέλεσμα 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας ώστε να μπορέσουν να επιζήσουν το χειμώνα.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 17 πτήσεις με εφόδια της UNICEF στις γειτονικές χώρες, ενώ 24 μεγάλες αυτοκινητοπομπές έχουν προωθήσει τη βοήθεια αυτή στο Αφγανιστάν. Τα καραβάνια βοήθειας της UNICEF μπαίνουν στο Αφγανιστάν σχεδόν σε καθημερινή βάση και ήδη διανέμονται ζεστά ρούχα για το χειμώνα σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και παιδιά σε κάθε περιοχή της χώρας.

Επίσης παρέχεται ασφαλές πόσιμο νερό στους καταυλισμούς, θεραπευτική διατροφή στα υποσιτιζόμενα παιδιά και ασφαλές περιβάλλον για τις εγκύους.

Η UNICEF έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 20,8 εκατομμύρια δολάρια και τονίζει ότι είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν ακόμα 10,5 εκατομμύρια δολάρια πριν το τέλος του Νοεμβρίου ώστε να μπορέσει να παράσχει και να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν, ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιοχές που θα γίνουν απρόσιτες ή δύσβατες εξαιτίας του χιονιού.
Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή στην οποία συμμετέχει και η Ελληνική
Επιτροπή, μπορεί να το κάνει στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ: 169/480020-64 ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 031/8019 1081
CITIBANK: 55 02 346484 ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 017 04 00 4416-70
ALPHABANK: 115 00 2002 017649 NOVA BANK: 519829

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση