Από τους γονείς ξεκινά η μάχη κατά της εγκληματικότητας των νέων

Η επιμόρφωση των γονέων, η ψυχολογική στήριξη των ανήλικων δραστών εγκληματικών πράξεων και η υιοθέτηση μεθόδων για ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία είναι τα μέτρα που εισηγείται προς τους αρμόδιους φορείς η εισαγγελέας Ανηλίκων κ.Ε.Πανταζή.

Μετά από έρευνα που διενήργησε για την περίοδο 1999-2000 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ισχύον ποινικό και δικαστικό σύστημα για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας είναι αναποτελεσματικό. Η εισαγγελική λειτουργός αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τα οποία προκύπτει αύξηση της εγκληματικότητας ανηλίκων παιδιών, προτείνει σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα.

Η κ.Πανταζή, με βάση τη σχετική έρευνα που διενήργησε, αναφέρει ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν 6.000 παραβάσεις από ανήλικους δράστες Ελληνες και αλλοδαπούς.

Η εισαγγελέας αναφέρει ενδεικτικά ότι: 876 υποθέσεις αφορούσαν κλοπές, 584 παραβάσεις του νόμου περι ναρκωτικών, 119 ληστείες, 14 ανθρωποκτονίες, 12 βιασμούς κ.α. Τέλος, αναφέρει ότι οι ανήλικοι δράστες είναι αγόρια σε ποσοστό 90-94%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση