Καφεΐνη κατά του πονοκέφαλου

Ενα φλιτζάνι καφέ ή τσάι, ροφήματα που αποτελούν βασικές πηγές καφεΐνης, θα μπορούσε να καταπολεμήσει κάποιες μορφές ήπιου πονοκέφαλου, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών ερευνητών από την κλινική Diamond Headache Clinic, στο Σικάγο στις ΗΠΑ.

Η καφεΐνη ήδη χρησιμοποιείται από τις φαρμακευτικές εταιρίες σε πολλά αναλγητικά φάρμακα και σε φάρμακα τα οποία διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή, όπως είναι πολλά κοινά αναλγητικά.

Η έρευνα έδειξε ότι σε ένα ποσοστό 58% των ατόμων που υπέφεραν από πονοκέφαλο (οχι ημικρανίες), η λήψη καφεΐνης, σε κάψουλες, ήταν πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση του πονοκέφαλου, ποσοστό που ήταν συγκρίσιμο με τα άτομα που λάμβαναν κάποιο αναλγητικό. Μάλιστα κάποια άτομα δήλωσαν ότι η καφεΐνη δρα πιο γρήγορα από το αναλγητικό.

Επιπλέον, όταν δόθηκε καφεΐνη σε συνδυασμό με κάποιο κοινό αναλγητικό, η ανακούφιση από τον πονοκέφαλο έφτασε σε ποσοστό 70% σε σχέση το 58% από τη λήψη μόνο της καφεΐνης.

Ωστόσο χρειάζονται περισσότερες έρευνες για τη χρήση της καφεΐνη, καθώς υπάρχουν έρευνες που την έχουν συσχετίσει με αύξηση του αριθμού των πονοκεφάλων αλλά και με αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση