Αποτελεσματικές παστίλιες για τη διακοπή του καπνίσματος

Ενας νέος τρόπος για τη διακοπή του καπνίσματος, με παστίλιες νικοτίνης, φαίνεται ότι είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με άλλες μεθόδους, όπως οι τσίχλες ή τα ειδικά τσιρότα νικοτίνης. Η νέα αυτή παστίλια, η οποία δοκιμάστηκε σε 1800 καπνιστές, βρέθηκε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, βοηθώντας σχεδόν έναν στους τέσσερις καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο και να μην το ξαναρχίσουν για μία χρονική περίοδο έξι μηνών.

Η νέα παστίλια ονομάζεται NiQuitin και διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή. Η νικοτίνη που περιέχει η παστίλια απελευθερώνεται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα μέσα σε επτά δευτερόλεπτα η νικοτίνη να επιδρά στον εγκέφαλο.

Αντίθετα οι τσίχλες δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν τα επίπεδα της νικοτίνης στο αίμα, ενώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους δεν αρέσει να μασούν τσίχλα.

Η θεραπεία με τις παστίλιες διαρκεί περίπου 12 εβδομάδες, κατά την οποία μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των παστίλιων που πρέπει να λαμβάνονται.

Η δοσολογία εξαρτάται από το πόσο καπνίζει κανείς αλλά και από το πόσο εξαρτάται από το τσιγάρο ο καπνιστής. Κάποιος ο οποίος ανάβει το πρώτο τσιγάρο μέσα σε μισή ώρα από το πρωινό ξύπνήμα θεωρείται βαρύς καπνιστής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση