Ανησυχία για αυξημένη μόλυνση της ατμόσφαιρας στην Ν. Υόρκη

Τα επίπεδα στην ατμόσφαιρα διάφορων τοξικών στοιχείων, που προήλθαν από την πυρκαγιά και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων στην Ν. Υόρκη μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, έχουν ξεπεράσει τα ανώτερα επιτρεπτά όρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily News, που βασίστηκε σε στοιχεία από το Environmental Protection Agency (EPA).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και η προσοχή όλων επικεντρώθηκε στα επίπεδα του αμιάντου, πολλές άλλες χημικές ουσίες όπως οι διοξίνες και ο μόλυβδος, ανιχνεύτηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ιδίως στην περιοχή γύρω από τους πύργους.

Οι ειδικοί του EPA παρ’ όλα αυτά εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς τονίζουν ότι τα επίπεδα των ουσιών αυτών μειώνονται σημαντικά σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ οι υψηλότερες συγκεντρώσεις παρατηρούνται το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι όμως και οι κάτοικοι του Μανχάταν, δεν παύουν να ανησυχούν, καθώς ο αέρας της περιοχής έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά και είναι ιδιαίτερα ερεθιστικός.

Πέρα από τις φωτιές που σιγοκαίνε ακόμα μέσα στα ερείπια των πύργων, στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας συμβάλλουν και τα βαριά ντιζελοκίνητα μηχανήματα που εργάζονται μέρα και νύχτα για τον καθαρισμό της περιοχής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση