πως θεραπευεται ο ομαλος λειχηνας | συνδρομο wpw θεραπεια | τι ειναι η κερατιτιδα | fagita ugiina

Πιθανή μία φυσιολογική σύλληψη κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής



Τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αποφεύγουν το σεξ κατά την διάρκεια της θεραπείας, καθώς μπορεί να υπάρξει πολλαπλή κύηση, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή της μητέρας και των εμβρύων.

Ενα τέτοιο περιστατικό παράλληλης σύλληψης αναφέρεται στο περιοδικό Human Reproduction, όπου περιγράφεται η περίπτωση μίας Αμερικανίδας, η οποία γέννησε τετράδυμα.

Σύμφωνα με το άρθρο, το ζευγάρι είχε σεξουαλική επαφή πέντε μέρες πριν την εμφύτευση των δύο ωαρίων που είχαν γονιμοποιηθεί εξωσωματικά, με αποτέλεσμα να γονιμοποιηθεί και ένα ωάριο δια της φυσιολογικής οδού, από το οποίο προήλθαν τα άλλα δύο δίδυμα, τα οποία καθώς είναι μονοωγενή έχουν πανομοιότυπα φυσικά χαρακτηριστικά.

Οπως επισημαίνει ο γιατρός Dr. Amin Milki, επειδή οι πολλαπλές κυήσεις κρύβουν κινδύνους για την μητέρα και τα έμβρυα, το σεξ πρέπει να α788dbd60bb6bce72την διάρκεια της εξωσωματικής, ιδίως σε περιπτώσεις που τα τεστ έχουν δείξει πως οι σάλπιγγες της γυναίκας και το σπέρμα του άντρα είναι φυσιολογικά, με αποτέλεσμα η σύλληψη δια της φυσιολογικής οδού να είναι ιδιαίτερα πιθανή.

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.