Αδυναμίες στη σωστή ψυχιατρική φροντίδα

Περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από κάποια ψυχική ή νευρολογική πάθηση, είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αλλά οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να τους προσφέρουν την φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζονται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Medical Journal.

Σύμφωνα με τον καθηγητή David Goldberg του London’s Institute of Psychiatry, σε πολλούς ασθενείς γίνεται λανθασμένη διάγνωση ή λαμβάνουν ακατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, για να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας αυτών των ανθρώπων, πρέπει οι υγειονομικές υπηρεσίες να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές τους, καθώς για την αντιμετώπιση τους δεν αρκεί απλά η συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Επιπλέον, απαιτείται η συνεχή παρακολούθηση των ασθενών από ειδικούς και η ψυχολογική τους υποστήριξη από συγγενικά τους πρόσωπα.

Αν και πολλές υγειονομικές υπηρεσίες προσπαθούν να βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών αυτών, οι άνθρωποι αυτοί και οι συγγενείς τους έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις αδυναμίες του υγειονομικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση