Κύπριοι γιατροί του κόσμου στο πλευρό των Αφγανών

Δύο Κύπριοι γιατροί, μέλη του παραρτήματος της οργάνωσης “Γιατροί του Κόσμου” στην Κύπρο, η παιδοχειρουργός δρ. Ελένη Θεοχάρους και ο χειρουργός-ουρολόγος δρ. Δημήτρης Δημητρίου, αναχώρησαν από την Κύπρο με προορισμό το Αφγανιστάν, ώστε να παρέχουν βοήθεια σε άτομα που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξαρτήτως πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η γιατρός και βουλευτής του ΔΗΣΥ δρ. Θεοχάρους ανέφερε ότι, παράλληλα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιέχουν ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα αναμένεται να φθάσουν από τη Γερμανία στο Αφγανιστάν τις προσεχείς ημέρες.

“Η αποστολή μας ταξιδεύει κάτω από την ομπρέλα των “Γιατρών του Κόσμου Κύπρου”, με τη στήριξη του Διεθνούς Ταμείου Βοηθείας”, είπε η Δρ.Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι στους “Γιατρούς του κόσμου”, φθάνουν συνεχώς πληροφορίες από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization-WHO), από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, αλλά και από μη κυβερνητικές οργανώσεις, για την ύπαρξη πάρα πολλών θυμάτων ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

Αναφερόμενη στα εμπορευματοκιβώτια τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η δρ.Θεοχάρους είπε πως περιέχουν κυρίως παιδιατρικά φάρμακα πλούσια σε βιταμίνες, καθώς και τρόφιμα υψηλής θερμιδομετρικής αξίας για κατανάλωση από παιδιά, κυρίως γάλα και άλλου είδους προϊόντα τα οποία αποτελούν δωρεές μεγάλων εταιριών προς το Διεθνές Ταμείο βοηθείας, το οποίο με τη σειρά του τα παραχώρησε σε εμάς για να δοθούν στο Αφγανιστάν.

Ακόμη ανέφερε ότι αυτή και ο δρ. Δημητρίου θα εγκαταστήσουν εντός του Αφγανιστάν μικρό χειρουργείο, προσπαθώντας να παράσχουν αναλόγως των επικρατούντων συνθηκών τις υπηρεσίες τους στο λαό του Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση