Κάθε 8 δευτερόλεπτα κι ένας νεκρός από τσιγάρο

Κάθε 8 δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο του κόσμου ένα άτομο πεθαίνει πρόωρα εξ αιτίας του καπνίσματος. Κάθε χρόνο καταγράφονται τέσσερα εκατομμύρια θάνατοι απο το κάπνισμα, ανακοίνωσαν ειδικευμένοι πνευμονολόγοι στο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ERS).

Ο πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητής Ουίλιαμ Μακνί, από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι το κάπνισμα είναι ο μοναδικός σημαντικός παράγων για όλες τις λοιμώξεις των πνευμόνων. Στο συνέδριο της ERS μετέχουν περισσότεροι απο 12.000 επιστήμονες και θεωρείται η μεγαλύτερη επιστημονική συγκέντρωση της Ευρώπης που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

“Η διακοπή του καπνίσματος είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί κάποιος από χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων”, τόνισε ο Μακνί. Το 20% των διεθνών συμποσίων, σεμιναρίων και συνεδρίων ασχολούνται με τις συνέπειες του καπνού και με μεθόδους αποτοξίνωσης.

Ο Μακνί πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι συγκεκριμένες γενετικές συνθήκες αυξάνουν τις πιθανότητες πνευμονικής λοίμωξης σε ορισμένους καπνιστές.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση