Το FDA συστήνει και άλλα αντιβιοτικά για τη θεραπεία του άνθρακα

Ο Οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA-Food & Drug Administration) εξέδωσε νέες συστάσεις για τη χρήση των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άνθρακα, απαντώντας στην ανησυχία του κοινού για τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών θεραπειών για τη νόσο.

Οι συστάσεις του FDA απευθύνονται στους επιστήμονες υγείας και αφορούν τη σωστή δοσολογία. Παράλληλα επισημαίνουν ότι το αντιβιοτικό Cipro, δεν είναι το μοναδικό αντιβιοτικό που έχει εγκρίνει το FDA για τη θεραπεία του άνθρακα.

Υπάρχουν περισσότερα από δώδεκα διαφορετικά αντιβιοτικά για τη θεραπεία του άνθρακα. Σύμφωνα με το FDA το cipro, είχε αναπτυχθεί και εγκρίθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν και νέα πιο ανθεκτικά στελέχη του άνθρακα που πιθανόν να παραχθούν.

Τα μέχρι στιγμής στελέχη που έχουν βρεθεί στα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ αφορούν στελέχη του άνθρακα τα οποία αντιμετωπίζονται με τα ήδη υπάρχοντα αντιβιοτικά

Το FDA, ανακοίνωσε ποια είναι η σωστή δοσολογία για τη λήψη των αντιβιοτικών αυτών, για ενήλικες και παιδιά, ενώ παράλληλα επεσήμανε και τους κινδύνους από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών αυτών για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση