Ειδική Ομάδα Δράσης κατά της βιοτρομοκρατίας

Ειδική Ομάδα Δράσης, η οποία θα διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση όλα τα θέματα τα σχετικά με πιθανούς κινδύνους από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά συμβάντα, σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Κρούσης αλλά και με την αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό κλπ., συστήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γραμματεία προχώρησε επίσης στη σύσταση ομάδων εργασίας από ειδικούς επιστήμονες, προκειμένου να ετοιμάσουν νέα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο για την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών με βιολογικά ή χημικά όπλα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Δ.Παπανικολάου μετά από σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς δέκα υπουργείων συναρμόδιων για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, διευκρινίστηκε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα έχει συντονιστικό ρόλο προκειμένου να βελτιωθούν τα υπάρχοντα μέτρα και να ενισχυθούν με καινούργια.

Οι ομάδες εργασίας θα αποτελούνται από τρεις υποομάδες με διαφορετικό περιεχόμενο η κάθε μια και θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα: η πρώτη ραδιοβιολογικά (πυρηνικά κλπ), η δεύτερη χημικά και η τρίτη βιολογικά (περίπτωση άνθρακα, ευλογιάς).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το δίκτυο Πολιτικής Προστασίας της Ευρώπης, το οποίο συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση ραδιοβιολογικών ή χημικών περιστατικών. Ενα από τα μέτρα αυτά, θα είναι η συγκρότηση ομάδων εμπειρογνωμόνων, αλλά και ομάδων που θα παρεμβαίνουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση