Προβληματισμός στα επείγοντα περιστατικά στις ΗΠΑ

Μία βιολογική επίθεση με άνθρακα, ή άλλους λοιμώδεις παράγοντες, θα μπορούσε εύκολα και γρήγορα να ανατρέψει το ούτως ή άλλως βεβαρημένο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν χθες βράδυ οι γιατροί στις πτέρυγες των επειγόντων περιστατικών.

Ενώ ο αριθμός των ανάλογων τμημάτων έχει μειωθεί κατά 20% μέσα στην περασμένη δεκαετία, τα επείγοντα χρειάσθηκε να περιθάλψουν κατά 14% περισσότερα περιστατικά, δήλωσε ο Δρ Μάικλ Κάριους, πρόεδρος της Αμερικάνικης Ενωσης Γιατρών στα Επείγοντα.

“Μία βιολογική, ή χημική επίθεση θα μας σπρώξει πέρα από το χείλος του γκρεμού”, δήλωσε ο Κάριους. “Θα πρέπει να προσδώσουμε ελαστικότητα στο σύστημα, να έχουμε περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια, και να επιμορφώσουμε το προσωπικό μας ώστε να αναγνωρίζει τα συμπτώματα”, τόνισε.

Πολλοί συνάδελφοί του από τη Φλόριδα τόνισαν πως τα νοσοκομεία στην περιοχή του Μπόκα Ρατόν, όπου εντοπίσθηκαν δύο κρούσματα της ασθένειας του άνθρακα, το ένα θανατηφόρο, ξεχείλισαν από υπαλλήλους της εκδοτικής εταιρείας που εργάζονταν τα θύματα, καθώς εκατοντάδες άτομα έπρεπε να εξετασθούν και να επανεξετασθούν για τα συμπτώματα της νόσου.

Οπως δηλώνει η ένωση τους, δεκάδες χιλιάδες γιατροί, νοσοκόμες και ιατρικό προσωπικό, έχουν παραιτηθεί εξαιτίας των χαμηλών μισθών και των απαράδεκτων όρων εργασίας, μία έλλειψη που ίσως αποβεί μοιραία στην περίπτωση βιοχημικής επίθεσης.

Ακόμη και στην περίπτωση που εντοπισθεί η επιδημία είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί από τις πτέρυγες των επειγόντων, των οποίων το προσωπικό έχει ειδικευτεί να περιθάλπει έναν ασθενή τη φορά και εργάζεται σε βάρδιες, δήλωσε από την πλευρά του ο Τζόναθαν Μπούρσταϊν, γιατρός στα επείγοντα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και ενός νοσοκομείου στη Βοστόνη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση