Επαναστατική κάμερα- χάπι

Μια μικροσκοπική επαναστατική φωτογραφική μηχανή, που έχει το μέγεθος ενός χαπιού και την οποία καταπίνουν οι ασθενείς, είναι το νέο ισχυρό όπλο των επιστημόνων στη μάχη τους κατά διαφόρων ασθενειών. Η κάμερα-χάπι κατασκευάζεται από ισραηλινή εταιρία, ζυγίζει 4 γραμμάρια και κοστίζει 800 δολάρια Αυστραλίας.

Η κάμερα-χάπι στο σύντομο ταξίδι της μέσα στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να βγάλει 70 χιλιάδες φωτογραφίες, σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες του νοσοκομείου Σεντ Βίνσεντ της Μελβούρνης, οι οποίοι τη χρησιμοποίησαν πειραματικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή γαστρεντερολογίας, Δρ. ‘Αντριου Τέϊλορ, με τη νέα μέθοδο καταργούνται όλες οι παραδοσιακές μέθοδοι για την ανίχνευση των οργάνων, μεταξύ των οποίων και οι ακτίνες, που έχουν ραδιενέργεια, ενώ δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν προσεκτικά όλα τα ανθρώπινα όργανα, κάτι που δεν είναι δυνατό με τις άλλες μεθόδους.

Ο καθηγητής Τέϊλορ χαρακτήρισε τη νέα ανακάλυψη ως “τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού”, λέγοντας ότι οι έως τώρα δοκιμές του χαπιού, που λέγεται M2A (capsule endoscopy) είναι απόλυτα επιτυχείς και σε κάποιες περιπτώσεις, στις οποίες ο εντοπισμός παθήσεων με άλλα όργανα δεν ήταν δυνατός, “θα σώζονται και ζωές”, ενώ δε θα υπάρχουν και παρενέργειες.

Η κάμερα-χάπι είναι εύκολη στη χρήση. Οι ασθενείς την καταπίνουν σαν…χάπι, με τη μόνη διαφορά ότι περιέχει μια μικροσκοπική έγχρωμη βιντεοκάμερα, ένα φωτάκι για την έρευνα, μια κεραία που στέλνει το σήμα και μια μπαταρία. Όλα αυτά σε μια κάψουλα, όπως αυτές για τις βιταμίνες!

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση