ανεμογκάστρι | δεκατα θερμοκρασια | πρηξιμο γναθου και αυτιού | akatallila. trofima | ρυτίδες | αναπνοη εκπνοη

Διαβητική νεφροπάθεια


Η νεφρική νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου και ανικανότητας στον σακχαρώδη διαβήτη. Οι βλάβες στο νεφρικό σπείραμα καλούνται με το γενικό όρο σπειραματοσκλήρυνση. Περιλαμβάνει δυο διαφορετικούς τύπους : την διάχυτη, που είναι πιο συχνή και χαρακτηρίζεται από διάχυτη σκλήρυνση του νεφρού και την οζώδη μορφή.
Η διαβητική νεφροπάθεια μπορεί να είναι σιωπηρή για μακρές περιόδους, η πρώτη της ένδειξη μπορεί να είναι η εμφάνιση μικρολευκωματουρίας, η οποία με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται σε πρωτεϊνουρία και τελικά μπορεί να έχουμε την εμφάνιση πλήρους νεφρωσσικού συνδρόμου (νεφρική βλάβη με μεγάλη απώλεια λευκωμάτων).
Η βλάβη των νεφρικών αρτηριών λόγω της διαβητικής αγγειοπάθειας, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης.
Η βλάβη του διάμεσου νεφρικού ιστού μπορεί να καταλήξει σε νέκρωση των θηλών.
Οι διαβητικοί ασθενείς παρουσιάζουν αυξημένη επίπτωση στην εμφάνιση ουρολοιμώξεων, γεγονός που επιδεινώνει τη ήδη διαταραγμένη από το σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική λειτουργία.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η διαβητική νεφροπάθεια στα αρχικά στάδια είναι ασυμπτωματική. Στα τελικά στάδια μπορεί να έχουμε πλήρη νεφρική ανεπάρκεια, με πρωτεϊνουρία και αρτηριακή υπέρταση. Η διαβητική νεφροπάθεια είναι προοδευτική κατάσταση και στα τελικά στάδια, η αυξημένη απώλεια γλυκόζης από τα ούρα, μπορεί να οδηγήσει στην ανπροσαρμογή των θεραπευτικών δόσεων.
Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τη διαβητική νεφροπάθεια, πέρα από την πρόληψη των λοιμώξεων.

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.
Το λογισμικό του Care αποτελεί ανοιχτό λογισμικό διαθέσιμο εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2016 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.