Παπαδόπουλος: Δεν ήταν άνθρακας το περιστατικό στο Τζάνειο

Με ψυχραιμία αντιμετωπίστηκε από το υπουργείο Υγείας το θέμα της ενδεχόμενης ύπαρξης κρούσματος της νόσου του άνθρακα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όταν μία γυναίκα που ήρθε απο την Αμερική προσέφυγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου θεωρώντας ότι κάποια απο τα συμπτώματα που εμφάνισε σχετίζονταν με τη νόσο.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου τέθηκε σε συναγερμό και έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Το κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού καθώς απο τις εξετάσεις ήταν ξεκάθαρο ότι η γυναίκα δεν είχε μολυνθεί απο το βάκιλο του άνθρακα.

Η επιβεβαίωση των αρνητικών αποτελεσμάτων που καθησύχασε ήρθε και απο τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο ο οποίος είχε ενημερωθεί για το θέμα.

“Το κρούσμα δεν αφορά τη νόσο του άνθρακα. Εγιναν όλες οι εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν, αξονική, αιματολογικές και άλλες και δεν προκύπτει απο πουθενά ότι η γυναίκα αυτή που φοβήθηκε για τη συγκεκριμένη νόσο έχει μολυνθεί απ’ αυτήν” τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι και στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, λαμβάνονται προληπτικά μέτρα και εξήγησε ότι εμβόλια άνθρακα διαθέτει μόνο ο αμερικανικός στρατός, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν αντίδοτα και στη χώρα μας για τη νόσο όπως είναι αντιβιοτικά και άλλου είδους φάρμακα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση