Οι γιατροί δεν συζητούν τα σεξουαλικά προβλήματα των ασθενών

Ειδική εκπαίδευση χρειάζονται σύμφωνα με έρευνα οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας στην Βρετανία, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται, αλλά και να συζητούν τα σεξουαλικά προβλήματα που πιθανώς αντιμετωπίζουν οι ασθενείς τους.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στο πως αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, γυναίκες στις οποίες είχαν αφαιρεθεί οι ωοθήκες λόγω καρκίνου. Οι γυναίκες αυτές πολλές φορές φοβούνται να κάνουν έρωτα, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα συμβάλλει στην επανεμφάνιση της νόσου.

Οπως διαπιστώθηκε, τόσο οι γιατροί, όσο και οι νοσηλευτές, σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν συζητούσαν αυτό τον φόβο των γυναικών, αλλά δεν έδειχναν και την απαιτούμενη κατανόηση προς στους ασθενείς τους.

Οι ασθενείς που πήραν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι οι γιατροί, ελάχιστα συζήτησαν μαζί τους τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η απροθυμία αυτή των γιατρών, τις οδήγησε στον να μην κάνουν και αυτές ανάλογες ερωτήσεις, αν και θα ήθελαν να ακούσουν τον γιατρό τους να τις καθησυχάζει.

Σύμφωνα με τους μελετητές, πολλοί γιατροί δεν συζητάν με τους ασθενείς ανάλογα θέματα γιατί απλά αγνοούν ότι απασχολούν σοβαρά τους ασθενείς τους. Επιπλέον αν και το σεξ και ότι το αφορά δεν αποτελεί πλέον θέμα ταμπού, πολλοί γιατροί δεν έχουν μάθει να συζητάνε γι’ αυτό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση