Εκτός νοσοκομείου τα περισσότερα καρδιακά επεισόδια

Περισσότερο από τα δύο τρίτα των καρδιακών προσβολών, στη Σκοτία, συμβαίνουν εκτός νοσοκομείου, σύμφωνα με έρευνα του British Heart Foundation, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Lancet. Οι θάνατοι που οφείλονται σε καρδιακή προσβολή, είναι ξαφνικοί και σημειώνονται μέσα σε μία ώρα από το επεισόδιο, με αποτέλεσμα το 70% των θανάτων να καταγράφεται εκτός νοσοκομείου, χωρίς να υπάρχει νοσηλεία.

Η έρευνα βασίστηκε στις περιπτώσεις εμφράγματος του μυοκαρδίου που καταγράφθηκαν από το 1986 έως το 1995 στη Σκοτία, όπου βρέθηκε ότι 83,365 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πριν κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Στην έρευνα βρέθηκε επίσης ότι 117.749 άτομα νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, εκ των οποίων τα 37,020 έχασαν τη ζωή τους μέσα στον πρώτο χρόνο μετά το επεισόδιο.

Η θνητότητα είναι πολύ μεγαλύτερη στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας όπου μόλις το 40% των ηλικιωμένων επιβίωσε από το έμφραγμα και νοσηλεύθηκε, ποσοστό που φτάνει το 80% στα άτομα ηλικίας μικρότερης των 55 ετών.

Η Σκοτία εξακολουθεί να σημειώνει τα υψηλότερα ποσοστά στεφανιαίας νόσου στη Μεγάλη Βρετανία, παρόλο που υπάρχει πτωτική τάση, όχι μόνο στη χώρα αλλά και στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση