Πρόταση νόμου για αναγραφή των ορίων ακτινοβολίας στα κινητά

Την υποχρέωση αναγραφής των ορίων της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας στα ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και στις οθόνες των κινητών θα αναλάβουν οι εταιρείες κατασκευής και πώλησης κινητών τηλεφώνω, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας & Πρόνοιας κ. Δ. Θάνος, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας σχετικής πρότασης νόμου 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Θάνο, η υπουργική απόφαση που καθορίζει τα όρια της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας από τα κινητά τηλέφωνα και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα αναθεωρηθεί με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα και σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, παρότι η Ελλάδα έχει θεσπίσει τα αυστηρότερα όρια στην ΕΕ.

Την πρόταση νόμου υπέγραψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικός, Κ. Σπυριούνης, Π. Φωτιάδης, Π. Κουρουμπλής, Ε. Κοντομάρης, Ε. Στρατάκης, Χρ. Θεοδώρου, Ε. Κατσέλη, Ε. Μπεντενιώτης και Α. Χρυσανθακόπουλος.

Το θέμα των συνεπειών της ακτινοβολίας από τα κινητά θα απασχολήσει και την κοινοβουλευτική επιτροπή Αποτίμησης Τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση