Κέντρο παράνομης διακίνησης γυναικών η Ελλάδα

Εκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τοποθετεί την χώρα μας στην ίδια κατηγορία με το Πακιστάν, την Αλβανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, σε ότι αφορά το εμπόριο λευκής σαρκός. Η Εκθεση παρουσιάστηκε στο συμπόσιο ” Γυναίκα και Κοινωνικός Αποκλεισμός. Παράνομη διακίνηση γυναικών: Ένα μείζον θέμα παραβίασης Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ” που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τους Γιατρούς του Κόσμου το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, την περασμένη χρονιά 300.000 γυναίκες από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη οδηγήθηκαν στην πορνεία, με προορισμό χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα το 60% των γυναικών που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης ήταν αλλοδαπές και μάλιστα σε πολύ μικρές ηλικίες που έφταναν τα 12 με 15 χρόνια.

Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε πραγματική δουλεία των γυναικών, για κτηνωδίες εις βάρος τους αλλά και το πρόβλημα της κοινωνικής τους επανένταξης στην περίπτωση που κατορθώσουν να ξεφύγουν από τα κυκλώματα της πορνείας, σύμφωνα με τις εμπειρίες που είχε από την Βοσνία, ενώ υποσχέθηκε να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας.

Οι Γιατροί του Κόσμου παρουσίασαν σχέδια που αφορούσαν την ίδρυση στην Θεσσαλονίκη περιφερειακού κέντρου υποδοχής γυναικών από όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ιδέα με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Πασχαλίδης και ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει η Πολιτεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση