Η μέτρια πρόσληψη λίπους βοηθάει στη μακροχρόνια απώλεια βάρους

Ενα διαιτολόγιο το οποίο στηρίζεται στη μέτρια και όχι στην πολύ χαμηλή πρόσληψη λίπους μπορεί να βοηθήσει στη μακροχρόνια απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Obesity.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την αποτελεσματικότητα αλλά και την ικανοποίηση που προσφέρει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους με πολύ χαμηλά λιπαρά και ένα άλλο πρόγραμμα με μέτρια πρόσληψη λίπους, αντίστοιχη με αυτή που προτείνει η μεσογειακή δίαιτα. Εμφαση δηλαδή στους πιο “υγιεινούς” τύπους λίπους όπως τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λίπη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 31 άτομα που ακολούθησαν διαιτολόγιο με μέτρια πρόσληψη λίπους και 30 άτομα που ακολούθησαν διαιτολόγιο με χαμηλή πρόσληψη λίπους. Και ενώ δε σημειώθηκε σημαντική διαφορά στην απώλεια βάρους στις δύο διαφορετικές ομάδες, η ομάδα με τη μέτρια πρόσληψη λίπους, διατήρησε το νέο μειωμένο βάρος και σημείωσε μεγαλύτερη θέληση για συνέχιση του προγράμματος.

Αντίθετα, η ομάδα με τη χαμηλή πρόσληψη λίπους, ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, όχι μόνο σημείωσε επανάκτηση του χαμένου βάρους αλλά και προσθήκη 3 παραπάνω κιλών σε σχέση με το σωματικό βάρος πριν από την έναρξη του προγράμματος.

Μετά από 18 μήνες, το 54% των ατόμων με τη μέτρια πρόσληψη λίπους συνέχιζε το πρόγραμμα, ενώ στην άλλη ομάδα η αντίστοιχη συμμετοχή μόλις που έφτανε το 20%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση