Το σκόρδο προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα

Οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν, σε ημερήσια βάση, διατροφικό συμπλήρωμα σκόρδου, φαίνεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από το κοινό κρυολόγημα το οποίο πλήττει έναν ενήλικα, κατά μέσο όρο 2-4 φορές το χρόνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η καθημερινή λήψη διατροφικού συμπληρώματος που περιέχει αλλικίνη, κύριο συστατικό του σκόρδου, μπορεί να μειώσει ακόμα και στο μισό την πιθανότητα προσβολής από το κοινό κρυολόγημα

Η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο σκόρδου (Garlic Centre) στο ανατολικό Σάσεξ, της Μ. Βρετανίας, μελέτησε 146 άτομα τα οποία έλαβαν μέρος εθελοντικά. Για μία χρονική περίοδο 90 ημερών οι μισοί εθελοντές έλαβαν συμπλήρωμα αλλικίνης και οι άλλοι μισοί placebo (εικονικό συμπλήρωμα).

Στην ομάδα των εθελοντών που έλαβαν το διατροφικό συμπλήρωμα, στην περίοδο των 90 ημερών, καταγράφθηκαν 24 περιπτώσεις κοινού κρυολογήματος, ενώ στην άλλη ομάδα καταγράφθηκαν 65 περιπτώσεις.

Παράλληλα όσοι λάμβαναν το συμπλήρωμα σκόρδου, σημείωσαν πιο γρήγορη ανάρρωση αλλά και μειωμένη πιθανότητα να προσβληθούν ξανά από κοινό κρυολόγημα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση