Η αιμοδοσία ενώνει τη Βουλή

Τη χρησιμότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μεγάλη κοινωνική προσφορά όσων γίνονται δότες οργάνων σώματος εξήρε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, κατά την αιμοδοσία, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, στο Εντευκτήριο των βουλευτών. Η αιμοληψία έγινε από το αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από πλάσμα αίματος για περιστατικά τα οποία, πολλές φορές, οδηγούν στο θάνατο, διότι δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα αίματος, ενώ τόνισε και την ανάγκη να γίνουμε δότες οργάνων σώματος, καθώς όπως είπε, όταν έρθει η ώρα να φύγουμε απ’ αυτό τον κόσμο, έχει μεγάλη σημασία τα όργανά μας να δοθούν σε ανθρώπους που θα τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε, επίσης, ότι πολλοί βουλευτές προσφέρουν κάθε χρόνο αίμα, αλλά και πολλοί είναι δότες οργάνων σώματος, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενημερωθούν και οι νέοι βουλευτές, ώστε να γίνουν και όσοι από αυτούς δεν είναι, δωρητές οργάνων. “Είναι μια πολύ τιμητική ταυτότητα αυτή του δότη οργάνων σώματος”, υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση