ψωρα σε σκυλο | θώρακας ανατομία | αμφεταμινεσ σε φαρμακα | στιγμα | υγεια και αθλητισμος | αποφρακτικος ειλεος

Καρότα και τομάτες μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκώνΟι γυναίκες οι οποίες καταναλώνουν πολλά καρότα, τομάτες αλλά και άλλα φρούτα ή λαχανικά που περιέχουν τα αντιοξειδωτικά καροτένιο και λυκοπένιο, φαίνεται να έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 563 γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών και 523 υγιείς γυναίκες. Χρησιμοποιώντας διατροφικά ερωτηματολόγια, εκτιμήθηκε η πρόσληψη βιταμινών Α, C, D, Ε, του α και β καροτένιου και του λυκοπένιου.

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην έρευνά τους, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Cancer, ότι η υψηλή πρόσληψη α-καροτένου μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών, κυρίως στις μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες.

Αντίστοιχα η υψηλή πρόσληψη λυκοπενίου, σχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών, κυρίως στις προεμμηνοπαυσικές γυναίκες. Το λυκοπένιο βρίσκεται κυρίως στην τομάτα και τα προϊόντα της ενώ η θερμική επεξεργασία αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα.

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.