Οι διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Νέο μισθολόγιο και αμοιβές ισότιμες με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό και υποχρεωτικό υπολογισμό των εφημεριών στις συντάξιμες αποδοχές, είναι μερικές από τις κύριες διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Κυρίαρχο επίσης αίτημα των γιατρών παραμένει η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασθενείς με διασφάλιση της ποιότητας και εξασφάλιση της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο με τη σωστή οργάνωση των εφημεριών.

Οσον αφορά το ασφαλιστικό, η Ομοσπονδία διαφωνεί με οποιαδήποτε συγχώνευση Ταμείων εφόσον θα υπάρξει υποβάθμιση των παροχών.

Πολλά είναι τα αιτήματα των γιατρών όσον αφορά και τις εργασιακές σχέσεις τους, όπως η μονιμότητα σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και η κατάργηση της παρανοϊκής πράξης απόλυσης γιατρού γιατί το ΔΣ του νοσοκομείου δεν προκηρύσσει τη θέση του όπως έχει υποχρέωση από το νόμο.

Στα πλαίσια του αγώνα τους οι νοσοκομιακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου από τις 10.00 έως και τις 14.00, προκειμένου να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση