Ο ρόλος των υπερήχων στην Καρδιολογία

Μεγάλος αριθμός καρδιοπαθών γλιτώνει σήμερα από την ταλαιπωρία και το ρίσκο αιματηρών διαγνωστικών μεθόδων, αλλά και επεμβάσεων, χάρις στην αλματώδη πρόοδο της Ηχοκαρδιολογίας, ενώ ο γιατρός μπορεί να έχει καλύτερη ένδειξη για το ποιοι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιογραφία και ποιοι ασθενείς με γνωστή στεφανιαία νόσο θα ωφεληθούν από τις επεμβάσεις επαναγγειώσεως (αγγειοπλαστική ή μπαϊ-πας).

Τα παραπάνω τόνισαν σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Ηχοκαρδιολογίας που διοργανώνει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από 27-29 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι καθηγητές κ.κ. Δ. Κρεμαστινός και Δ. Κόκκινος.

Οπως επεσήμαναν οι καθηγητές πλέον οι υπέρηχοι δεν προσφέρουν μόνο εικόνα της μορφολογίας του μυοκαρδίου, αλλά απεικονίζουν με μεγάλη ακρίβεια και τη ροή του αίματος μέσα στα αγγεία.

Πολύτιμη είναι και η βοήθεια των υπερήχων τόσο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, καθώς βοηθούν τον χειρουργό στις κινήσεις του, αλλά και μετά την επέμβαση, προσφέροντας καλύτερη εκτίμηση της μετεγχειρητικής πορείας του ασθενούς.

Τέλος, το ενδοαγγειακό υπερηχογράφημα και η εξέλιξή του θα βοηθήσει πολύ τους ειδικούς στη μελέτη της παθογένειας της στεφανιαίας νόσου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση