Οι Ευρωπαίοι αγοράζουν αντιασφυξιογόνες μάσκες

Οι πωλήσεις σε αντιασφυξιογόνες μάσκες σημείωσαν σημαντική αύξηση στις Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για άμεση δράση κατά της βιοτρομοκρατίας. Τα συνεχή άρθρα των εφημερίδων όπως αυτό της Γερμανικής Bild με τίτλο “Ευλογιά, άνθρακας, πανώλη!, τα Ηνωμένη Εθνη προειδοποιούν”, φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους Ευρωπαίους.

Στη μεγάλη Βρετανία, οι πωλήσεις σε μάσκες και ειδικές προστατευτικές στολές αυξήθηκαν κατακόρυφα, παρά τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας της χώρας, ότι η Μεγάλη Βρετανία δε διατρέχει άμεσο κίνδυνο από μία τέτοια επίθεση.

Παρόλα αυτά πολλοί παραγγέλνουν μάσκες. Και δεν είναι μόνο παραγγελίες από επαγγελματίες αλλά και από οικογένειες, οι οποίες ζητούν μάλιστα ειδικές μάσκες για παιδιά. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες οι πωλήσεις έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί.

Οι πωλήσεις έχουν επίσης αυξηθεί στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία. Στη Ρώμη η ειδική μονάδα της πυροσβεστικής για πυρηνικά, χημικά και μικροβιολογικά θέματα έχει δεχθεί εκατοντάδες τηλέφωνα από τρομαγμένους πολίτες που ζητούν προστατευτικά μέσα όπως μάσκες ή στολές.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση