Μεταρρύθμιση κόντρα στα συμφέροντα

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας θα υλοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, έδωσε από την Πάτρα ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέστη στην τελετή εγκαινίων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για νάνους και γίγαντες οι οποίοι αντιπαλεύουν τη μεταρρύθμιση προκειμένου να μη χάσουν, όπως είπε, οικονομικά αλλά και άλλα συμφέροντα που έχουν εξασφαλίσει μέσα από το υπάρχον σύστημα και εμφανίσθηκε αποφασισμένος να κάμψει κάθε αντίδραση.

Προειδοποίησε ότι η αλλαγή θα γίνει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι και τόνισε ότι η αξιοκρατία θα είναι από τα βασικά στοιχεία της μεταρρύθμισης. Ειδική αναφορά έκανε και στο ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος ο οποίος όπως είπε, είναι πολύ ουσιαστικος στη λειτουργία του Δημοκρατικού συστήματος, δεν έχει να κάνει όμως με τη συνδιοίκηση των νοσοκομείων και αν κάποιοι το αντιλαμβάνονται υπό αυτή την έννοια να αλλάξουν νοοοτροπία.

Αναφέρθηκε επίσης στα ΤΕΠ τονίζοντας ότι υπάρχει λεπτομερειακή μελέτη για 63, που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα και αυτό θα συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας του πολίτη καθώς είναι η πρώτη του επαφή με το σύστημα.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη των ΜΕΘ είπε πως το υπουργείο έχει εκπονήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την κάλυψη όλων των απαιτούμενων αναγκών και μέχρι το 2002 θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε κλίνες.

Για το ΕΚΑΒ είπε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα εξοπλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην πρόσληψη προσωπικού, την ανάπτυξη μονάδων και τη στελέχωση τους με υλικό (κάλυψη από αέρα κλπ).

Ακολούθως ο υπουργός Υγείας συμμετείχε στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδος δίνοντας σαφείς οδηγίες στα μέλη του. Ο υπουργός στην ομιλία του, στην τελετή εγκαινίων του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε εκτενέστερα στο ρόλο των Περιφερειακών Συμβουλίων χαρακτηρίζοντάς τα ως τη ραχοκοκαλιά της μεταρρύθμισης.

Τα ΠεΣΥ είναι η νέα επιτελική υπηρεσία στην Περιφέρεια είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ο σκελετός σε μια καινούργια αρχιτεκτονική του συστήματος. Προχωρούμε με σταθερά βήματα με επιμονή και πειθαρχία χωρίς πομφόλυγες και πυροτεχνήματα.
Δεν πρωτοτυπούμε ούτε πειραματιζόμαστε, είπε ο κ. Παπαδόπουλος απλά ακολουθούμε αυτά που η ανεπτυγμένη Ευρώπη υιοθέτησε εδώ και μισό αιώνα. Τόνισε επίσης ότι μέχρι το Νοέμβρη θα έχουν τοποθετηθεί στην περιφέρεια οι νέοι διοικητές μάνατζερ.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Χριστίνα Σπυράκη ανέλυσε το νέο χάρτη Υγείας κάνοντας εκτενή αναφορά στο ΠεΣΥ Δυτικής Ελλάδας αλλά και στα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στην περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση