Δεκτό το αίτημα των Νεφροπαθών για σύνταξη στα 15 χρόνια

Η έκδοση πλήρους σύνταξης στα 15 χρόνια εργασίας, παραχθείσας εν ασθενεία, η οποία αποτελούσε βασικό αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, έγινε δεκτή από το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με δελτίο τύπου, που εκδόθηκε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των κ.κ. Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Γιαννίτση και Υφυπουργού, Νίκου Φαρμάκη.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θα προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε και οι νεφροπαθείς εργαζόμενοι να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 612/77, στις οποίες υπάγονται και άλλες κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, κ. Γ. Καστρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ελπίζω ότι επιτέλους θα λυθεί αυτό το μείζον και χρονίζον θέμα των εργαζομένων νεφροπαθών. Χρησιμοποιώ το ρήμα ‘ελπίζω’ διότι εδώ και αρκετά χρόνια η θετική αντιμετώπιση του θέματος από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προσέκρουε σε άλλα, ανεξήγητα εμπόδια.

Η στάση των κ.κ. Γιαννίτση και Φαρμάκη ήταν απόλυτα θετική σε αυτό το θέμα και το αίτημά μας είναι να δουν το ίδιο θετικά και το δεύτερο σκέλος της αλλαγής του νόμου Σιούφα για τις αναπηρικές συντάξεις”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση