Λιγότερο αλάτι, λιγότερα αναψυκτικά

Η μείωση της καθημερινής πρόσληψης αλατιού σύμφωνα με τις συστάσεις των διατροφολόγων, θα μπορούσε να κοστίσει στη βιομηχανία παραγωγής αναψυκτικών κάποια δισεκατομμύρια, σύμφωνα με μελέτη του St George’s Hospital Medical School στο Λονδίνο, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.

Το αλάτι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία όταν είναι σε υψηλά επίπεδα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα πατατάκια και τα αλμυρά σνακ, συνδυάζονται με αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών, καμία μελέτη μέχρι στιγμής δεν είχε συνδυάσει αυτά τα στοιχεία.

Στη συγκεκριμένη έρευνα οι επιστήμονες σύγκριναν την πρόσληψη αλατιού με τον όγκο των ούρων που αποβάλλονται, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον όγκο των υγρών που καταναλώνουμε.

Η μείωση της μέσης ημερήσιας πρόσληψης αλατιού από τα 10 στα 5 γραμμάρια ημερησίως, όπως προτείνεται από ειδικούς στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, θα μείωνε αντίστοιχα την πρόσληψη υγρών κατά 350ml, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα κουτάκι αναψυκτικό.

Μία τέτοια αλλαγή στη Μεγάλη Βρετανία, θα μείωνε την ετήσια κατανάλωση αναψυκτικών κατά 13 εκατομμύρια κουτάκια, ενώ η μείωση αυτή στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φτάσει και τα 40 δισεκατομμύρια κουτάκια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση