Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Με σύνθημα “Κόκκινο στα ΙΧ πράσινο στους πολίτες” θα εφαρμοστεί και φέτος, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ο θεσμός της ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανάγκη να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να επιλέξουν το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

“Ας αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας, τα ΙΧ μας”, έστω και για μια μέρα. Το μήνυμά μας “Κόκκινο στα ΙΧ, πράσινο στους πολίτες”, μπορεί να γίνει μήνυμα διαχρονικής στάσης όλων μας. Ας κάνουμε μια νέα αρχή. Αξίζει για τις πόλεις μας”, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι θα βοηθήσει στην εφαρμογή του μέτρου το γεγονός ότι η σημερινή μέρα συμπίπτει να είναι Σάββατο. Πέρυσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 65 δήμοι, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περί τους 90.

Το ακριβές πρόγραμμα και οι δρόμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ την ημέρα εκείνη, θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα γίνεται χωρίς εισιτήριο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το ΠΕΧΩΔΕ προωθεί πρόγραμμα κατασκευής ποδηλατοδρόμου τριών κατηγοριών:

– Αστικούς ποδηλατοδρόμους.

– Περιαστικούς ποδηλατοδρόμους (ποδηλατοδρόμους σε δάση και παράκτιες περιοχές).

– Ορεινούς ποδηλατοδρόμους (για ψυχαγωγικούς σκοπούς).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση