Σεξ και χρήματα ως παράγοντες μακροζωίας

Τακτικό σεξ και πολλά χρήματα στην τράπεζα κατά την διάρκεια της τρίτης ηλικίας αποτελούν το κλειδί της μακροβιότητας, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την διάρκεια συνεδρίου για την τρίτη ηλικία, ο καθηγητής Ian Philip, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον ειδικούς στον τομέα αυτό.

Οσο αφορά το σεξ, ο καθηγητής εξήγησε ότι αυτό έχει ευεργετική επίδραση όπως κάθε είδος σωματικής άσκησης και συμπλήρωσε ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους εργένηδες.

Η οικονομική άνεση σύμφωνα με τον κ. Philip έχει αποδειχτεί ότι συνδέεται με έναν καλύτερο τρόπο ζωής, ενώ στους ηλικιωμένους συμβάλει επίσης και στην δημιουργία ενός αισθήματος ασφάλειας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο μέσος όρος ζωής ανδρών και γυναικών στην Βρετανία έχει αυξηθεί κατά τρία χρόνια, ενώ οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών αποτελούν πλέον το 1/5 του πληθυσμού. Οπως τονίζει ο κ. Philip οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άρρωστοι που το μόνο που κάνουν είναι να απαιτούν φροντίδα, αλλά όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι μικρότερης ηλικίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση