Πιο δυνατό το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών

Το δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών είναι πιθανόν η αιτία που αυτές ζουν περισσότερο από τους άνδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από επιστήμονες του Imperial College School of Medicine στο Λονδίνο και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Scientist.

Μέχρι σήμερα οι ειδικοί πίστευαν ότι η αιτία αυτού του φαινομένου ήταν ότι οι άνδρες ήταν πιο επιρρεπείς σε μη υγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Οι ερευνητές από την Ιατρική σχολή του Λονδίνου εστίασαν την έρευνά τους στον ρόλο του θύμου αδένα, όπου παράγονται τα Τ κύτταρα, υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων.

Για το σκοπό αυτό μελέτησαν τον αριθμό αυτών των κυττάρων σε 46 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 62 χρονών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών τους διαπίστωσαν ότι ο αριθμός αυτών των κυττάρων μειωνόταν με την πάροδο της ηλικίας και στα δύο φύλα.

Ομως, στις γυναίκες ο η μείωση αυτή ήταν σε μικρότερο βαθμό με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερο αριθμό Τ κυττάρων. Με αφορμή αυτό το γεγονός εξέτασαν τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων από πνευμονία και γρίπη κατά το διάστημα 1993 έως το 1998 και διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των ανδρών που είχαν πεθάνει από αυτές τις δύο ασθένειες ήταν μεγαλύτερος.

Ετσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιθανώς αυτός να είναι ένας αιτιολογικός παράγοντας ο οποίος δικαιολογεί την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των γυναικών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση