Κοινωνική ένταξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Σύσκεψη με αντικείμενο το “ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ελλήνων τσιγγάνων και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων” της χώρας μας, που αποφάσισε πρόσφατα η κυβέρνηση και εξήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υπό το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας ’ρη Παπαδόπουλο και με τη συμμετοχή των προέδρων των ΤΕΔΚ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για στέγαση και απασχόληση, αλλά και στη γενικότερη κοινωνική φροντίδα των τσιγγάνων και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων που διαβιούν στη χώρα μας, με οικονομική στήριξη από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ύψους 105 δισ. δραχμών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο άξονες. Ο πρώτος, αφορά τα έργα υποδομής σε υφιστάμενους οικισμούς, ή σε νέους οικισμούς που πρόκειται να δημιουργηθούν και περιλαμβάνει έργα ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης.

Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος, αφορά την απασχόληση, την εκπαίδευση, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες αυτών των ομάδων, που σήμερα ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Φορείς υλοποίησης του ολοκληρωμένου αυτού προγράμματος είναι οι Δήμοι.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση